Å ha noen å snakke med

Jeg tror at å ha noen å snakke med er ekstremt viktig, og kan være veldig godt. Ihvertfall syns jeg det. Selv om det man snakker om kanskje ikke er så veldig godt, så hjelper det å snakke. Jeg merket dette veldig godt da jeg var innlagt. Jeg har savnet noen å snakke med, og der hadde jeg folk å snakke med hele døgnet om jeg ville. Selvsagt, alle var ikke like gode å snakke med. Noen var bare helt håpløse, men jeg hadde også gode samtaler som gjorde en forskjell i livet mitt. Jeg hadde samtaler som hjalp meg videre. Jeg hadde samtaler som gjorde at jeg kom meg gjennom dagen/natta. Jeg hadde spesielt to samtaler som hjalp meg veldig mye. Den ene var etter at jeg motvillig hadde tatt medisinene mine første dagen, og den andre var ei natt jeg var veldig urolig.
I den første samtalen snakket vi løst og fast om det meste, spesielt bryllup. Og så smart som denne pleieren var så dro hun fram hvor viktig det var at jeg spiste, sov og tok medisinene mine. Jeg skulle jo gifte meg. Da var det viktig. Dette ble tankegangen min hele veien, det var derfor jeg gjorde ting. Kun fordi jeg skal gifte meg. Det var en gyldig unnskyldning til å gjøre mot det stemmene sa jeg skulle gjøre.
Den andre samtalen var en kveld/natt jeg hadde veldig mye stemmekaos og ikke kunne få slappe av. Og når jeg har stemmekaos er det ikke alltid hva vi snakker om som er så viktig, men at vi snakker som er viktig. Så denne samtalen handlet om alt fra stemmer til studie til barn til bryllup, og det var en god samtale. Pleieren forstod meg og tok meg på alvor. Hun hadde troa på meg og oppmuntret meg til å studere samtidig som hun forstod at jeg hadde noen handicap når det kom til å studere. Hun gav råd og gav av seg selv og fortalte om sin egen studietid. Det var godt å høre på, og det gjorde meg mer rolig og klar for å starte å studere.
Og nå, nå som jeg er ute i det virkelig livet savner jeg dette å ha noen å snakke med. Men heldigvis har jeg en god kontakt på DPSet som har sagt at vi skal ha ordentlige samtaler fra nå av, og ikke bare ha en «Hvordan føler du at det går her»-samtale.
Så jeg er heldig. Jeg har folk og snakke med, og har ikke du det så anbefaler jeg deg virkelig å oppsøke noen du kan snakke med for det er viktig, det er godt og livsforandrende om man finner den rette og har du ikke funnet den rette så be om noen andre å snakke med. Det er viktig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s