Jeg skammer meg

Igjen er det mye oppblås om unge som overmedisineres. Og ja, det er jo galt, men det er og galt at jeg skammer meg fordi jeg syns medisiner er bra. Mange er skikkelig anti medisiner og klarer å leve så godt uten, det klarer ikke jeg, og jeg skammes av den grunn. Selvsagt, jeg mener ikke at man skal settes på en pille for alt, men av og til er det rett og slett bare en pille som trengs … Og selvsagt er det min skyld at jeg skammes og får selvskadingstrang.Jeg skylder ikke på noen, jeg sier bare hvordan jeg føler det.

Jeg har vært zombie, jeg har vært «en annen,» jeg har vært overmedisinert, men det er faktisk litt prøving og feiling for å finne rett dose og rette medisiner av og til, og jeg syns det var verdt det for å komme fram til de medisinene som jeg bruker i dag, for uten medisiner er livet mitt et helvete, både for meg og de rundt meg.

Og selvsagt mener jeg ikke det er rett og stappe i noen 20 forskjellige preparater om dagen, eller at medisiner skal være den eneste oppfølginga folk får når en trenger mer, jeg vil bare si, mest til meg selv, at det er helt ok å ta medisiner.

6 kommentarer

  1. Jeg forstår ikke hvorfor mange virker å ha den innstillingen at psykofarmaka bare er en dårlig ting, at det kun fører med seg negative følger og at man er svak hvis man ikke klarer å bli frisk uten medisiner. Selvsagt skjer det at mange får for mange medisiner, og det er helt sikkert også mange leger som skriver ut psykofarmaka alt for lett (og uten at pasientene får annen behandling i tillegg), men denne totale svartmalingen av bruk av psykofarmaka – og da spesielt SSRI-preparater og andre antidepressiva – den forstår jeg meg ikke på. Hvem ville sagt noe slikt til en pasient med en annen lidelse, som fikk medisiner som beviselig hadde effekt i mange tilfeller..?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s