Snart jul og sånt

Snart er det jul, eller det er vel kanskje jul nå. Er jo bare to dager til julafta. Skremmende å tenke på. Her i heimen er det ingenting, bortsett fra en haug med julegaver som viser at julafta nærmer seg med stormskritt. Jeg vet ikke hva jeg tenker om jula egentlig. Eller jeg vet jo hva jeg tenker om romjula, men selve julefeiringa, hva tenker jeg egentlig om den? Kanskje at det er bortkasta? Kanskje at det blir koselig? Jeg pleier jo alltid glede meg til gavene. Men, i år tenker jeg egentlig at å gi meg julegaver er bortkasta. Hva skal jeg vel med dem, jeg som ikke vil leve lengre uansett.

Nyttårsafta er det iallefall sikkert at jeg gruer meg til. Mye folk, nytt år, vennlighet og glede. Nei, fytti så lite jeg gleder meg. Vær så vennlig å la meg slippe!

Nyttårsafta har jeg egentlig grua meg litt til de siste årene som oftes. I år kanskje mer enn vanlig. Det får meg til å tenke på livet og døden, framtiden og håpløsheten. Alle dagene med smerte som skal komme det neste året. Jeg burde jo tenke på alle gledene som kommer neste år, alt jeg har å se fram til og alt slikt. Men jeg klarer det ikke helt. Nei, vær så vennlig å la meg slippe.

2 kommentarer

  1. Stor klem til deg. Det er tøffe tider. Og hvorfor skal man begi seg inn i ett nytt år med smerter og håpløshet, når man helst bare vil dø? Jo, fordi at et eller annet sted der fremme venter lysere dager på oss. Glede og håp. Det er bare så forbasket vanskelig å se når alt er stup mørkt. Men jeg har trua. Vil du gå veien med meg?

    • Det er godt noen har troa når jeg ikke har det selv. Og godt at noen tørr å sette ord på det vonde og. Jeg vet jo selvsagt at det finnes lysere dager og, men jeg vet og at de blir mørkere igjen, og det er det jeg er så veldig lei av.
      Og jeg vet rett og slett ikke om jeg orker å få veien med deg, men kan ikke du begynne å gå, også ser jeg om det er trygt fra bakkant og kanskje kommer jeg etter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s