Å akseptere at man er psykisk syk

Tenkte jeg skulle blogge om dette, og siden jeg fikk et søk på dette så gjør jeg det like godt, har kanskje gjort det før, men det trengs igjen for jeg sliter med dette. Jeg hater å være syk! Jeg liker det ikke i det hele tatt, jeg vil ikke akseptere det, men som samboeren min sier: Nå er du syk så da må du bare leve med det. Og det er jo helt sant, jeg bare liker det ikke. Tror det skremte meg litt at kontakten min på psykehuset sa at de anbefalte seks måneders hvile etter en psykose, og det er lenge det. Det fikk meg til å innse at jeg kanskje var syk. At jeg trenger hvile, at jeg blir fortere sliten enn andre, rett og slett innse at jeg må ta hensyn for å ikke bli psykotisk igjen, i alle fall ikke så veldig. Men det gjør vondt. Det er en sorg. Og det irriterer meg at ikke alle bare vet at jeg er syk slik de kan forstå hvorfor jeg må ta hensyn.
Jeg er pisslei av å være syk og vil bare være frisk og slippe å ta hensyn. Slippe og bli slite, kunne gjøre ting som normalt. Det er så mye å tenke på, men av og til må man bare akseptere at man er psykisk syk og det har jeg tenkt å klare for å holde meg frisk.

2 kommentarer

  1. kjenner meg godt igjen, om det er fysisk eller psykisk syke vi er, så er det noe dritt å må ta så mye hensyn og å være så redusert hele tiden…

    Men en ting er sikkert, klarer vi å akseptere alle våre begrensninger, vil vi kunne benytte mulighetene vi fortsatt har mye bedre. Vi vil helst gå veien framover og oppover med sjumilsstøvler, mens det vanligvis er i museskrittfart det hele går. Vi må slutte å være så harde mot oss selv, og godta ting som det er, om vi liker det eller ikke. Når vi aksepterer realiteten, vil vi kunne bruke mye mer krefter og tid på å glede oss over omgivelsene mens vi sakte men sikkert beveger oss framover ett skritt om gangen.

    Har tenkt på deg mange ganger, bare ikke hatt mulighet til å innom siden jeg fikk noen uker som var pyton. I dag er det bedre her, og jeg håper det går fram og opp for oss begge i dagene som kommer
    DU er fantastisk! 🙂 Klems

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s