Å velge livet

Min fastlege har i lengre tid sagt: «Du må velge å leve.» Og får å være helt ærlig så har jeg hatet den setningen. Velge å leve? Nei, jeg vil ikke det, jeg vil heller velge å dø, det er bare så veldig, veldig skummelt. Og planen min var hele tiden å gjøre det i går. På 17. mai, siden alle flagga så fint da. Tenkte det ville være en fin dag å dø på, sånn siden alle flagga, og gravene ble pynta til 17. mai uansett. Alt stemte liksom. Heldigvis(?) så satt jeg på facebook på søndag og bladde nedover feeden helt til jeg så noe som skulle endre livet mitt ganske mye. Du vil kanskje tro at det var et visdomsord eller noe slikt, men nei. Det var noe mye viktigere (for meg.) 31. juli kommer det nemlig ny Harry Potter-bok. Og ja, jeg er fanatiker når det kommer til Harry Potter så jeg sendte melding til mannen med en gang og spurte om jeg kunne kjøpe den. Og han fant ut hvor den var billigst i Norge og jeg fikk bestilt den. Dette høres kanskje litt flåsete ut, og dere tenker kanskje ikke at jeg kunne hatt det særlig ille hvis dette var den tingen som har gjort at jeg velger å leve. Men, helt fra jeg begynte å lese Harry Potter på barneskolen så har Harry Potter-serien vært en stor grunn til at jeg har holdt meg i live. Jeg har jo hatt nødt å vite hvordan det går. Tro meg, barneskolen og ungdomsskolen var TØFF! Jeg ønsket flere ganger å gjøre slutt på alt. Men jeg kunne ikke, for jeg visste jo ikke hvordan serien endte. Det er flere år siden siste bok kom ut nå, men nå, endelig så får jeg forhåpentligvis litt godfølelse igjen av å åpne og sluke en bok. Selvsagt har jeg opplevd det i etterkanta også, men ikke slik at jeg bare må leve for å vite hvordan det går.

5 kommentarer

  1. Når ting har vært veldig vanskelig for meg har jeg alltid begynt å lese på bok nr. 1 igjen. Også lese serien ut, gjerne på både norsk og engelsk. Det blir som en flukt inn i en annen verden.

    Uansett er jeg glad for at det var det lille som skulle til for deg i går. Jeg har hatt en prat med min psykolog om døden i dag, og det er beintøft å skulle velge livet over døden. En kan alltid velge å dø, mens man lever bare èn gang 😉

    • Ja, det er tøft å skulle velge livet. Men livet er jo egentlig en gave og får å kunne velge å bruke gaven fullt ut må en jo egentlig velge å leve livet. Selv om det egentlig virker mer som en forbannelse av og til da så er det jo egentlig en god velsignelse, iallfall når livet smiler til en.

  2. Så godt å høre at du ikke valgte døden på 17. mai. Har aldri vært noen stor Harry Potterfan, men leser gjør jeg. Og jeg skjønner hvordan det er når det kommer fortsettelse på bøker og man bare MÅ vite hva som skjer.

    Håper dagene blir litt snillere med deg 😊

  3. Tilbaketråkk: Året som gikk | Grønne Drømmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s