Hvor jeg er, og hvor jeg var og til deg som studerer

Skjermbilde 2013-12-02 kl. 20.09.46

 

20. august 2011 skrev jeg dette:

For et år siden delte jeg noe med en venninne jeg var sikker på skulle gå i boks. Jeg sa: Om tre år, når jeg er ferdig utdanna skal jeg være frisk. Nå har det gått et år, og jeg har bare to år igjen. Jeg begynner å merke at jeg får dårlig tid. Jeg føler meg ikke det spor friskere i dag som den dagen jeg snakket med venninnen min. Kanskje bare mer syk. Jeg har gjennomgått mange ting jeg aldri hadde trodd jeg skulle gjennom gå og jeg har vært sykere enn jeg noen gang hadde håpet at jeg skulle bli. Jeg har rett og slett ikke tro på at jeg skal klare det. Jeg har alltid vært positiv og sikker, men nå vet jeg ikke hva jeg skal tro lengre. Vil jeg noen gang bli frisk ?

Det er over to år siden, men jeg har kommet langt, lengre enn jeg trodde den gang. Greit nok jeg har sluttet å studere, men jeg har også flytta sammen med verdens beste mann, jeg har gifta meg, og begynt i jobbpraksis. Jeg er kanskje ikke der jeg da håpet at jeg skulle være. Jeg er kanskje ikke ferdigutdanna sykepleier, men jeg føler jeg har mye mer i livet mitt nå enn da. Og viktigest av alt, jeg har stabilitet og jeg har ikke stemmer. Jeg er velsigna!

Jeg husker en gang jeg måtte legge meg ned da jeg hadde gått opp trappa av utmattelse, jeg husker jeg lå på gulvet på rommet mitt og vred meg i smerter på grunn av stemme. Jeg husker så meget fra den tida, og hadde det fortsatt slik, hadde det aldri vært verdt det å bli ferdig utdanna. Kommer det til å bli slik igjen vet jeg hva jeg skal gjøre. Jeg skal be om hjelp og ta det roligere. Helsa er viktigest. Ingen jobb eller utdanning er viktigere enn helsa.

Så til alle dere studenter som sliter helsa av dere, ikke dere som bare sliter ræva av dere, men dere som kjenner at det går så ut over helsa at dere blir fysisk eller psykisk syke. Ta det litt med ro. Tenk over situasjonen deres. Snakk med noen, snakk med meg. Er det verdt det? Kanskje er det det, men for meg var det ikke det.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s